вівторок, 14 квітня 2009 р.

Спосіб мислення успішних людей, і як цього навчиться?

Всі, хто ставить за мету навчитися успіху, чують цей вислів по кілька разів на день ... а що це таке? Спосіб мислення - це ті питання, які ви задаєте собі протягом усього життя. Логічно припустити, що саме відповіді на ці питання і формують ваше майбутнє. Саме тому успішні люди приймають рішення швидко (про це докладніше в темі "Техніка прийняття рішень"). Це одне з найбільших відмінностей між багатими і бідними людьми. Прослідкуйте за собою, які питання задаєте собі ви? Ви не можете впливати на все, що відбувається навколо вас, але повністю від вас залежить, якою буде ваша реакція. Що б не сталося, завжди є кілька варіантів питань, які можна задати ... "Чому це сталося саме зі мною? Чим я це заслужив? Як він (вона) міг? Коли це закінчиться? І т.д ... або що потрібно зробити, щоб таке не повторилося? Що в цьому хорошого? Як це використовувати? "Аналіз відповідей на ці варіанти я залишаю вам. Важливо розуміти одне, людина завжди отримає відповідь на те питання, яке він задасть. І не важко здогадатися, що саме ці відповіді і впливають на наші дії, а в кінцевому підсумки на життя. Наша підсвідомість не буде вирішувати за нас, що для нас добре, а що погано. Цей вибір доведеться зробити самому.

А найгірше, що є в цьому всьому, так це заміна питань твердженнями. Так, все починалося з питань. Але систематичне задавання руйнуючих запитань, призвело до систематичного отримання нехороших відповідей. Ще в школі, я чув, що якщо когось часто називати поросям - то він захрюкає. Тоді я в це не повірив ... а це правда ... Багато чого з того, що люди вважають правдою, перейшло в їх переконання. А відповідно, мало хто додумається знову, через багато років, вдруге поставити це питання ... Якщо ви вважаєте, що в цій країні розбагатіти неможливо - це правда ... для вас. Все, в чому ви зараз переконані - це правда ... але тільки здогадайтеся для кого? У цьому світі є тільки істина, а вона полягає в тому, що правди немає. Точніше є, але у кожного своя. Одне я знаю точно, яку правду ви для себе оберете, таке життя і отримаєте. (Докладніше в темі "Світ це те, що ми про нього думаємо").

Ось в цьому і полягає головна особливість способу мислення мільйонерів. Вони задають зовсім не ті питання, ніж більшість людей і саме тому отримують зовсім інші відповіді. Може для когось дивно, що через це і роблять не те, а результати - самі бачите.

Знайте, що податки - це місячна абонплата на країну, в якій ти приписаний...
Виплати на дітей - бонус за нового платника податків.
Пенсія - кешбек з затримкою.

5 наочних відмінностей між багатими та бідними в фінансовому багатстві 

Багато хто впевнений, що між бідними та багатими величезна прірва. Насправді, відмінність багатих від бідних лише у мисленні. А гроші – це лише слідство. Багаті щось робили, щоб стати багатими, а бідні щось робили, щоб стати бідними.

Але в чому секрет багатого мислення і чим воно відрізняється від бідного ?

1. Багатий думає як примножити свої гроші, бідний як заощадити.
 Що робить бідний, коли отримує несподівану надбавку до зарплати чи премію? Витрачає. Відразу виникає величезна кількість "хотілок", які необхідно задовільнити тут і зараз.

Якщо у багатої людини з'являється додатковий дохід, вона шукає можливості, як його примножити. Багаті люди чітко знають: Гроші - роблять гроші. Вони повинні працювати та приносити прибуток.

2. Багаті люди завжди контролюють витрати, бідні ніколи не знають, куди пішли гроші.
 Від них часто можна почути фразу: "А що їх рахувати, якщо їх і так немає". Багаті планують свої покупки заздалегідь та уникають необдуманих витрат.

3. Бідні люди журяться і шукають винних у своїх невдачах, багаті діють.
 Якщо бідна людина зазнала невдачі, вона скаже: "Я спробував кілька разів, у мене не вийшло". Багатий скаже: "Я робитиму доти, доки у мене це вийде".
Бідний може перечитати сотні книг, про те, як змінити своє життя, дивитися годинами мотивуючі відео, як досягти успіху і вийти на новий рівень і при цьому НІЧОГО не робити. Багатому достатньо одного "чарівного пєндаля", щоб він почав діяти тут і зараз.

4. Гроші для бідних – це мета, для багатих – спосіб реалізації своїх бажань.

5. Бідні люди уникають ризиків. Їх не залишає надія, що ситуація вирішиться сама і можуть роками займатися нелюбимою справою, але яка приносить бодай якісь гроші.
Багаті люди не бояться міняти щось у своєму житті. Вони розуміють, щоб отримати хороший дохід, іноді необхідно ризикувати, але цей ризик повинен бути обдуманим і виправданим.

Змінюйте своє мислення, навчайтеся фінансової грамотності та ви обов'язково станете успішними!

Немає коментарів:

Дописати коментар